luni, decembrie 09, 2013

Tocanita de Naut cu Mazare

Nautul este un aliment miraculos in special pentru vegetarieni. Este o sursa importanta de proteine , minerale si vitamine mai ales acid folic si complexul vitaminelor B.

Pentru tocanita aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 conserva naut (daca aveti timp sa-l fierbeti este si mai bine )
1 conserva mazare
2 cepe mici
1 morcov
1 ardei kapia rosu
1 cartof alb
ulei de masline
apa sau supa de legume 100 -150 ml
marar (congelat sau uscat)
condimente : sare ,piper , o lingurita mica de curry , 4-6 fulgi de chili

Calim ceapa taiata julien in 3 linguri de ulei de masline si cu un pic de sare , apoi adaugam peste , morcovul ras si ardeiul taiat rondele. Dupa ce s-au calit punem peste supa de legume sau apa . Taiem cartoful cubulete si il punem peste la fiert.

Dupa ce a fiert cartoful punem si  nautul (spalat bine inainte , pentru al curata de pielite) iar la cateva minute si mazarea . Adaugam mararul si restul de condimente dupa gust. Mai lasam 10 min pe foc si gata :) .




Pofta !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu