sâmbătă, decembrie 21, 2013

Iarna prindem radacini :)

Am dat dimineata fuga pana la market , si eram un pic panicata ca voi gasi doar legume de Turcia care nu sunt de sezon , am avut o surpriza sa gasesc multe legume de sezon , si m-am gandit sa va reamintesc ce legume autohtone minunate avem si iarna :


Sfecla Rosie - un extraordinar detoxifiant , scade tensiunea si ne protejeaza ficatul. Sa nu mai zic cate vitamine si minerale contine :complexul de B ,magneziu , fier , cupru mangan si multe altele. O putem consuma cruda sub forma de suc , combinata in salate de cruditati cu hrean , in ciorba , si  cuptor.

Ridichia neagra - perfecta pentru sezonul rece care aduce cu el scaderea imunitatii si implicit raceala . Ridichia neagra este un extraordinar dezinfectant care vine la pachet cu multe vitamine . O puteti consuma in salate , singura dar si in combinatie .

Radacina de telina - telina este o farmacie la pachet , este un produs al naturii foarte complex care ne aduce foarte multe beneficii . Iar retete sunt multe , de preferat sa o consumatie sub forma cruda pentru a beneficia mai bine de toti nutrientii .

Radacina de patrunjel - o alta minunatie a naturii , (pentru mai multe detalii dati click pe link)

Radacina de pastarnac - contine fosfor calciu , complexul vit B . Este perfect in supele crema.

Hrean - un leac antic folosit de greci si romani , si un ingredient cheie in salata de sfecla rosie.

Morcovul - un ingredient folosit de noi destul de des fara a sti istoria si minunatele lui proprietati. Va invit sa cititi articolul in formula-as.Mai ales ca poate fi folosit si in deserturi .



 Folositi-va de minunile astea ca sa treceti sanatosi iarna , natura e farmacia noastra. Iar retete gasiti peste tot pe net prin carti , si nu uitati sa va folositi imaginatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu