duminică, decembrie 08, 2013

Salata Ruseasca de Iarna

I se mai spune salata Vinegret . Este prima mancare pregatita de mine pe la 7 ani . Stiam ca Mother ajunge tarziu acasa prea obosita pentru a mai bucatari si m-am gandit sa-i fac o surpriza . Tot timpul o urmaream si pe ea si pe bunica cum gateau si am stiut ce si cum sa fac. Daca imi amintesc bine am pus doar un pic prea mult ulei in rest a fost delicioasa.

Ingrediente:

4 morcovi
4 cartofi albi
2 sfecle rosii potrivite
3 castraveti murati
1 conserva mica de mazare
ulei
sare

Fierbem toate legumele in coaja, apoi dupa ce se racesc le curatam si le taiem cubulete amestecam toate ingredientele peste care punem ulei  si sare dupa gust.


Este o salata excelenta de iarna , iar sfecla rosie isi pastreaza toate proprietatile si dupa fierbere sau coacere. Sfecla rosie este bogata in fier si acid folic , potasiu si multe alte vitamine.

Pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu