Ustensile de baza
in bucataria vegana
Pentru a va
bucura mult mai bine de mancarea pe care o preparati fie ca e gatita sau raw , e bine sa aveti
urmatoarele ustensile de baza:
Cutitul de ceramica
Pot spune ca l-am
descoperit destul de tarziu, adica anul trecut , dar de atunci sunt dependenta de
el. Dupa cum stiti cand taiem legumele, fructele si verdeturile cu un
cutit de inox la foarte scurt timp culoarea se schimba si multi din nutrienti
se oxideaza.
Pentru a preveni oxidarea
va recomand cu foarte multa caldura cutitul de ceramica. Se gaseste si on-line si
in marele supermarketuri. La dimensiuni dupa bunul plac.
Pentru a mentine
o viata cat mai lunga cutitului ceramic folositi tot timpul un tocator de lemn sau bambus.
Diferenta se vede
foarte usor mai ales la mere, banane ,patrunjel si avocado .Culoarea ramane la fel de intensa daca folosim cutitul
de ceramica .
Exista si varianta
de razatoare de ceramica si curatator de legume. (next on my wishlist)
Oala de ceramica
Pe acelasi
principiu pentru a mentine prospetimea legumelor si a fructelor pe care le
gatim si pentru a ne proteja de orice factori externi nocivi care ne-ar putea
afecta calitatea mancarii gatite va recomand cu aceeasi caldura oala de
ceramic, tigaia etc. Se gasesc in marile supermarketuri la preturi acceptabile.
E o investitie pe termen lung in sanatatea voastra.
La fel pentru
mentinerea vietii cat mai indelungata a oalelor de ceramica folositi doar
lunguri de lemn, iar la spalare doar burete moale fara sarma.
Pentru cuptor va
recomand sa folositi vase de yena , ceramica si sa evitati pe cat puteti tavile
de tabla.
1-2 metri de tifon pentru preparearea laptelui si branzei vegetale sau saculeti speciali .
Un alt pion foarte important este mixerul vertical
sau blenderul pentru prepararea milkshake-urilor, smoothie -lor, supelor raw ,
maioneza, humus , creme de legume ,faina de seminte laptelui vegetal etc.
In rest ramane
doar sa aveti chef sa gatiti .
Spor!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu