Ustensile



Ustensile de baza in bucataria vegana


Pentru a va bucura mult mai bine de mancarea pe care o preparati  fie ca e gatita sau raw , e bine sa aveti urmatoarele ustensile de baza:

Cutitul de ceramica




Pot spune ca l-am descoperit destul de tarziu, adica anul trecut , dar de atunci sunt dependenta de el. Dupa cum stiti cand taiem legumele, fructele si verdeturile cu un cutit de inox la foarte scurt timp culoarea se schimba si multi din nutrienti se oxideaza.
Pentru a preveni oxidarea va recomand cu foarte multa caldura cutitul de ceramica. Se gaseste si on-line si in marele supermarketuri. La dimensiuni dupa bunul plac.
Pentru a mentine o viata cat mai lunga cutitului ceramic folositi tot timpul un tocator de lemn sau bambus.
Diferenta se vede foarte usor  mai ales la mere, banane ,patrunjel si avocado .Culoarea ramane la fel de intensa  daca folosim cutitul de ceramica .
Exista si varianta de razatoare de ceramica si curatator de legume. (next on my wishlist)

Oala de ceramica

Pe acelasi principiu pentru a mentine prospetimea legumelor si a fructelor pe care le gatim si pentru a ne proteja de orice factori externi nocivi care ne-ar putea afecta calitatea mancarii gatite va recomand cu aceeasi caldura oala de ceramic, tigaia etc. Se gasesc in marile supermarketuri la preturi acceptabile. 
E o investitie pe termen lung in sanatatea voastra.
La fel pentru mentinerea vietii cat mai indelungata a oalelor de ceramica folositi doar lunguri de lemn, iar la spalare doar burete moale fara sarma.












Pentru cuptor va recomand sa folositi vase de yena , ceramica si sa evitati pe cat puteti tavile de tabla.








La prepararea mancarurilor sa folositi linguri de lemn , si la amestecarea salatelor linguri de lemn sau plastic .









1-2 metri de tifon pentru preparearea laptelui si branzei vegetale sau saculeti speciali .


Un alt pion foarte important este mixerul vertical sau blenderul pentru prepararea milkshake-urilor, smoothie -lor, supelor raw , maioneza, humus , creme  de legume ,faina de seminte laptelui vegetal etc.




In rest ramane doar sa aveti chef sa gatiti .

Spor!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu