duminică, septembrie 18, 2016

Ardei umpluti

Sper ca ati avut o vara frumoasa si bogata. 

Incep ''stagiunea'' cu niste ardei umpluti cu gustul copilariei si amintiri. I-am facut la cuptor, si au iesit perfect.

Ingrediente:

3 ardei grasi, mari si colorati ( rosu, galben si verde)
1 ceapa
1 morcov
100 gr soia granule
100-150 gr orez
50 gr seminte dovleac
condimente: sare roz, piper negru, turmeric si condiment pentru chiftele
10 rosii cherry
1 pahar bulion de rosii 
ulei masline

Caramelizam ceapa in 2 linguri de ulei, peste care adaugam morcovul ras si 1 lingurita de turmeric. (pana se calesc, punem soia la hidratat in apa calduta si curatam rosiile de coaja)
Aruncam peste soia si rosiile taiate jumatati si amestecam bine peste care mai punem si condimetele ramase. Dupa cateva minute adaugam orezul si 3 linguri de sos de rosii sau bulion, ce avem prin frigi.,and fire off...pregatim ardeii.

Taiem in jumatati (barcute), sa taiati pe jumatate cu tot cu cotor, asa vor fi mai rezistenti ;)
umplem ardeii ii punem in tava mai adanca in care turnam apoi bulionul amestecat cu apa si o lingurita de zahar brun. Acoperim tava cu staniol sau hartie de copt si bagam la cupor, Cam la jumatate de ora scoatem tava si punem cu lingura sosul din tava peste ardei cam cate 2-3 linguri pe ardei, si bagam iar la cuptor. Mai repetam operatiunea de 2 ori tot la jumatate de ora si ar cam tebui sa fie gata.

Serviti cu smantana vegana



Pofta!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu