miercuri, noiembrie 27, 2013

Pireu de mazare galbena cu sfecla rosie

In seara asta m-am gandit sa pregatesc pireu de mazare galbena pentru ca imi aduce aminte de iernile din copilarie, cand Mother facea un ceaun plin si mancam pe saturate.

Este o mancare care iti lumineaza  sufletul si iti si aduce un aport mare de proteine sa-ti tina de cald :)))

Ingrediente:

1 punga de mazare galbena uscata- 500 gr (o gasiti la magazinele gen Enigma, Plafar si alte naturiste)
1 ceapa
1 morcov
jumatate de ardei rosu
1 rosie
Condimente: sare, vegeta, piper ,1-2 lingurite Curry

Spalam bine mazarea in cateva ape, ideal este sa puneti mazarea la inmuiat peste noapte dar daca va apuca pofta ca si pe mine , subit , e destul sa o spalati bine. Puneti in oala si peste aruncati ceapa , morcovul, ardeiul si rosia taiate bucati mari. Si apa peste cat sa acopere, si puneti la foc mediu.

Aceasta mancare necesita prezenta voastra constanta pentru a nu da peste sau a nu se lipi.Mai adaugati apa pe parcurs daca scade  prea mult .Cand incepe deja sa se faca ca o crema mai groasa e aproape gata . O gustam pe parcurs pentru a adauga condimentele.

La sfarsit doar bagam un pik mixerul vertical in ea si cam atat. Merge pesrfect servita cu muuuulta sfecla rosie rasa .





Mazarea galbena e o sursa forte buna de proteine cam 22-24 de gr ,minerale  Ca,Mg, Zn, I.Fe, si vitamine  B1, B6, B9,A .

Pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu