Acum cat e placinta
in cuptor m-am gandit sa scriu repede reteta.
Desertul de duminica asta este Placinta cu mere. Este
desertul preferat a lui hubby ,care se invarte acum nerabdator prin bucatarie : ))
Reteta de aluat o am de la o prietena ( poate vreti sa va apucati de franceza), este foarte usor de
preparat.
Ingrediente aluat:
7 linguri de zahar
7 linguri de ulei
7 linguri de lapte de soya sau migdale
Punem aceste ingrediente intr-o oala la fiert pana se topeste
zaharul si clocoteste, amestecam din cand in cand apoi punem la racit.
Dupa ce s-a racit compozitia spargem peste ea 1 ou , punem o
lingurita de bicarbonat stins cu lamaie si faina cat cuprinde, in general
400-450 gr.
Punem aluatul la rece in frigider pana se racesc merele.
Pentru umplutura am folosit :
10 mere medii
Zahar/1 plic zahar vanilat
Scortisoara
Nuci
Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, se
scurg de suc (pe care il puneti intr-un pahar si il beti imediat :) ) apoi se
pun la calit si se adauga zaharul si scortisoara dupa gust. Si le punem in
strecuratoare sa se raceasca.
Impartim aluatul in 2 parti si facem 2 foi. Tava o ungem cu ulei. Cand punem merele pe
foaie ,le amestecam cu nuca (doar daca va place si nuca in compozitie). Peste,
vine si a doua foaie , si le unim bine la margini. Daca va ramane umplutura , o
puteti congela pentru urmatoarea placinta.
La cuptor lasam cam
30-45 de min.
Pofta!!
P.S. : daca imi place cum a iesit cina ne auzim un pic mai tarziu :)))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu