duminică, noiembrie 24, 2013

La placinte inainte!!!



Acum  cat e placinta in cuptor m-am gandit sa scriu repede reteta.

Desertul de duminica asta este Placinta cu mere. Este desertul preferat a lui hubby ,care se invarte acum nerabdator prin bucatarie : ))

Reteta de aluat o am de la o prietena ( poate vreti sa va apucati de franceza), este foarte usor de preparat.

Ingrediente aluat:
7 linguri de zahar
7 linguri de ulei
7 linguri de lapte de soya sau migdale

Punem aceste ingrediente  intr-o oala la fiert pana se topeste zaharul si clocoteste, amestecam din cand in cand apoi punem la racit.
Dupa ce s-a racit compozitia spargem peste ea 1 ou , punem o lingurita de bicarbonat stins cu lamaie si faina cat cuprinde, in general 400-450 gr.

Punem aluatul la rece in frigider pana se racesc merele.

Pentru umplutura am folosit :
10 mere medii
Zahar/1 plic zahar vanilat
Scortisoara
Nuci 

Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, se scurg de suc (pe care il puneti intr-un pahar si il beti imediat :) ) apoi se pun la calit si se adauga zaharul si scortisoara dupa gust. Si  le punem in strecuratoare sa se raceasca. 
Impartim aluatul in 2 parti si facem 2 foi.  Tava o ungem cu ulei. Cand punem merele pe foaie ,le amestecam cu nuca (doar daca va place si nuca in compozitie). Peste,  vine si a doua foaie , si le unim bine la margini. Daca va ramane umplutura , o puteti congela pentru urmatoarea placinta.

La cuptor  lasam cam 30-45 de min.



Pofta!!

P.S. : daca imi place cum a iesit cina ne auzim un pic mai tarziu :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu