Lintea , alimentul minune in special pentru vegani ,ne ofera o sursa importanta de proteine , fier, acid folic si alte minunatii .
Pentru un aport in plus de proteine am pregatit o mancarica de linte rosie , hmmmm as zice ca a iesit foarte delicioasa . E prima data cand fac, pana acum am facut doar supa crema .
Dimineata inainte sa plec la lucru am pus-o la inmuiat , iar seara am mai clatito in cateva ape.
Ingrediente:
Linte rosie uscata: 500gr
1 telina medie
1 radacina pastarnac
1 ceapa alba mare
1 conserva rosii decojite cubulete
3 linguri ulei
condimente: sare de himalaya ,coriandru , menta uscata si curry
Punem la fiert lintea cu telina taiata in jumatate si pastarnacul cam pentru 20-25 min . Strecuram lintea , iar telina si pastarnacul le taiem felii . Pregatim ceapa taiata julien dar un pik mai gros, pe care o calim in 2 linguri de ulei peste care punem un pic de sare, lasam sa se rumeneasca . Adaugam apoi peste rosiile si legumele taiate . Le lasam cam 5-6 min apoi adaugam peste lintea si amestecam compozitia . Mai lasam la foc mediu 10 min apoi gustam si adaugam restul ingredientelor dupa gust .
Serviti cu salata sau muraturi.
Pofta!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu