vineri, ianuarie 22, 2016

Ciorbita de Pleurotus

Cred ca de multe ori treceti pe langa ciupercile pleurotus si va ganditi oare cum sa le gatiti:))) I know I do . Ciorbita asta imi sta pe suflet de 1 an cred , a venit si ziua asta.... Nu vreau sa va spun cum o oala care trebuia sa ne tina cam 4 zile a fost terminata in 2.

Ingrediente:


2 litri apa
500 gr ciuperci pleurotus
Gogosar rosu murat- cam jumatate de borcan
1 morcov mare
2 linguri ulei
1 ceapa alba
3-4 catei usturoi
150 ml lapte soia
Sare roz

Punem apa la fiert in care punem ciupercile taiate fasii si gogosarii la fel in care adaugam jumatate de pahar de otet din gogosari sau puteti acri spre sfarsit cu lamaie . Sa nu fie nici prea gros taiate nici prea subtire potrivit. In alta oala calim ceapa cu usturoiul si morcovul ras in ulei. Cand morcovul e facut scoatem compozitia intr-un bol si il pasam pana facem o pasta peste care adaugam apoi laptele de soia.
Gustam ciupercile , iar cand sunt fierte ( cam 40 min) luam apa din ele si incorporam in pasta facuta mai devreme. Pentru a evita separarea laptelui de soya . Putem adauga cam 4, 5 polonice . Oprim ciorba din fierbere si incorporam crema facuta treptat.

Eu am servit cu salata cruda sau spanac peste.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu