luni, noiembrie 24, 2014

Pumchec

Am facut aseara checul asta, si cu gandul am mai ramas la el :))) ca nu mai este. Este perfect pentru mic dejun sau ca gustare intre mese.

Este un check moist si crumbly (suna mai bine in engleza).

Ingrediente:

2-3 linguri faina de in
3 linguri apa
140 gr zahar brun
60 gr ulei ( floarea searelui/masline/struguri)
200 gr faina
1 plic praf de copt
200 gr pireu de dovleac
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita cardamon (doar daca aveti)
 1-2 maini de nuci
1 varf de sare

Pregatim intai dovleacul ras, pe care il punem intro oala , si il lasam sa scada pana se face ca o pasta, dupa care il punem in strecuratoare la racit.

Batem cu mixerul intai ingredientele umede.Pregatim ''ouale" vegane : batem faina de in cu apa pana obtinem un amestec alb si spumos, peste care adaugam zaharul,uleiul si condimentele .Apoi cernem faina peste compozitie si praful de copt. Amestecam pana se incorporeaza faina . La sfarsit adaugam nucile.

Punem compozitia in cuptorul preincalzit pentru aprox 30 min.


Pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu