luni, noiembrie 17, 2014

Mancarica de Gulii.

Voi continua trendul toamnei, prin reteta din seara asta.

Personajul principal gulia :) o leguma extrem de hidratanta, dulce si crunchy .Este foarte bogata in Vit C minerale si fibre. Eu o mananc in salate sau simpla,  cu un pic de ulei de masline si sare roz.

Pentru reteta asta aveti nevoie de:

2-3 gulii mari
1 ceapa
3-4 linguri ulei/unt vegan
2-3 linguri faina
sare
marar
lapte vegetal

Intai se curata  guliile si se dau prin razatoarea mare ,punem apa la fiert, iar cand apa clocoteste aruncam guliile rase si le fierbem pentru 5-10 min. 

In tigaie calim o ceapa(doar daca ne place) si apoi adaugam guliile stoarse sa se caleasca . Peste adaugam jumatate de cana din apa in care au fiert. Iar in paralel pregatim un sos alb din untul vegan sau ulei, faina si laptele vegetal (daca aveti nevoie de mai multe detalii despre sosului alb, let me know, ca am senzatia ca am mai postat), Anyways consistenta sosului trebuie sa fie ca cea de clatite. Incorporam sosul in mancare iar la sfarsit tocam niste marar peste.

Puteti servi cu orez, cartofi , cum va place.




Pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu