duminică, mai 11, 2014

Salata cu Hrisca

Daca nu am deshis inca sezonul salatelor, well acum e momentul . Va propun azi o salata plina de vitamine, minerale si viata.

Hrisca este un aliment pe care il consumam foarte mult cand eram mica, dar sub alte forme. Aparent hrisca  nu intra in categoria cerealelor , este defapt o planta sau asa cel putin spune google-ul. Este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, zinc, mangan,cupru , seleniu şi fier. Este superioara graului si este foarte satioasa.

Se poate prepara in felul urmator : sau se lasa in apa peste noapte si se poate consuma apoi asa cruda sau se fierbe cam 20 min.

Ingrediente:

100 gr hrisca
1 ardei capia rosu mic
1 rosie mare
2 castraveti
jumatate de dovlecel crud, curatat de coaja
1 morcov ras
3 -4 linguri seminte de dovleac
1 ceapa rosie medie taiata cubulete
jumatate de legatura de patrunjel cret
6 frunze de menta
ulei de masline
suc de lamaie
sare roz



Se taie toate ingredientele , peste care se adauaga la sfarsit hrisca, uleiul sarea si sucul de lamaie . Nu uitati sa folositi cutit de ceramica, lingura de lemn la amestecat si multa pofta pentru savurat.

Pofta!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu