duminică, ianuarie 18, 2015

Tahini

Daca sunteti fani ai susanului, this is the stuff for you :)) mai ales daca aveti carente de calciu, tahini este sursa perfecta . Susanul alb este cel mai bogat in calciu , si aditional B12 si acid folic , magneziu si lista poate continua, in plus este un antinflamator bun si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.


Ingrediente:(cam pentru o cantitate de 100 de gr)



50 de gr de susan alb
2-3 linguri ulei de masline
4-5 linguri de apa plata sau lapte vegetal neindulcit (eu am folosit de orez)
jmatate de lamaie
4 catei de usturoi (doar daca va place)
sare roz
piper proapat rasnitat

Prajim susanul pana prinde o culoare aurie , pe care il punem in bol si adaugam uleiul si apa/lapte. eu am folosit blenderul manual.  Pe parcurs adaugam restul ingredientelor. Gustati si vedeti daca il vreti mai lichid sau mai gros si mai adaugati suc de lamaie, ulei sau apa.



Sub forma de tahini il puteti folosi la prepararea hummusului, ca sos la salate si este bestial pe paine prajita cu rosii uscate peste.

Pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu