marți, aprilie 01, 2014

Ciorbita de uzici

Prasada verde  is back baby :))) odata cu primavara vine si pofta de intrat in bucatarie.

Zic sa incepem cu urzicile , o planta cu o multitudine de beneficii care ne ajuta sa ne revenim dupa o iarna lunga dar ne si ajuta sa tinem sub control anumite probleme de sanatate de exemplu : anemia ,diabetul, varicele, alergiile si multe altele.

Urzica este bogata in vitamina K , si in plus are rol cicatrizant si stimuleaza refarerea tesuturilor.


Cel mai indicat este sa o consumam cat mai cruda , insa  ciorbitzaa poate face minuni.


Ingrediente:

2l apa
2 morcovi
1 ceapa alba medie
2-3 cartofi medii
1 pumn de orez
1 gramajoara de urzici.
sare de himalaya
2 -3 linguri de ulei
3 linguri bulion de rosii

Curatam si oparim urzicile in apa clocotita. Apoi pregatim ingredientele, le spalam si le taiem cuburi. Putem cali un pic ceapa si mocovul daca dorim peste care adaugam apoi restul ingredientelor si lasam sa fiarba la foc mic. Pe parcurs  adaugam orezul  si apoi urzicile , mai dam un clocot si gata.



Pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu