sâmbătă, februarie 08, 2014

Chiftele de cartofi

Reteta asta o am de la Buni, pregateste aceste minunatii in zilele in care tine post , sunt foarte delicioase si usor de facut.

Ingrediente:

2 cartofi mari fierti
50 gr granule de soya
1 dovlecel mediu
2-3 linguri de faina
patrunjel sau marar
sare de himalaya
piper

Fierbem catofii, pe care apoi ii curatam si ii dam prin razatoare ,granulele de soya le inmuiem in apa calduta pentru 10 min apoi le stoarcem bine. La fel procedam si cu dovlecelul , il curatam de coaja il radem si il stoarcem bine.

Amestecam ingredientele cu mana , peste care adaugam condimentele si marar sau patrunjel tocat marunt sau uscat.Ne ungem palmele cu un pic de ulei si formam chiftelele , pe care le trecem apoi prin faina si le punem in tigaia incinsa cu putin ulei.



Merg foarte bine cu salata de ridiche neagra rasa cu ulei de masline si sare.

Pofta!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu