duminică, august 23, 2015

Curry de conopida cu orez


Daca va place sa va jucati cu ingredientele indiene si nu va e frica de arome mai puternice, puteti incerca reteta asta:

Ingrediente:

1 conopida medie
1-2 linguri ulei
1 ceapa rosie
1-2 catei de usturoi
1 bucatica radacina de ghimbir
condimente: curry, nucsoara (optional garam masala) anason stelat
jumatate de litru de lapte de cocos
1 conserva mica de naut

garnitura: orez

Punem la fiert conopida impartita in buchetele , iar cand e gata ne apucam de urmatorul pas ( intre timp putem fierbe orezul):

Calim intai ceapa rosie cu usturoiul ,peste care adaugam treptat restul ingredientelor: ghimbir ras marunt . 1 lingurita de curry, nucsoara, pentru curajosi mai adaugati garam masala si 1-2 anason stelat.

Cand ingredientele au inceput sa prinda culoare si aromele sa se intensifice adaugam laptele de cocos, amestecam si punem peste conopida fiarta si s nautul. Lasam 10 minute la foc mic si ar trebui sa fie gata. Daca va place mai mult sos atunci folositi mai mult lapte de cocos, daca nu gasiti puteti folosi si de migdale. Doar ca cel de cocos merge mult mai bine in genul asta de retete e mai cremos.



Pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu